Намерилият своя път Барселона подсили сериозно офанзивната си мощ през януари и сега на дневен ред стои сериозното обновяване на защитата, пише вестник "Спорт".

Според изданието треньорът Шави спешно иска да разкара трима бранители през лятото - Оскар Мингеса, Самюел Юмтити и Клеман Ленгле. Те ще получават своите шансове до края на сезона, но специалистът иска от новия сезон защитници със съвсем различен профил.

Не е ясно какво ще се случи с опитния Жерард Пике, защото идеята на Шави е да привлече задължително двама нови централни защитници - някой без трансферна сума и още един на световно ниво. Изданието спекулира, че в главата на Шави това са Сезар Аспиликуета или Андреас Кристенсен (и двамата в Челси) и Матайс де Лихт (Ювентус).

Предимството на Аспиликуета е, че може да бъде използван в центъра на защитата и като краен бранител. Младият специалист иска да привлече също и Хосе Гая, който да се конкурира с Жорди Алба на левия бек. 

Засега не е ясно бъдещето на Роналд Араухо. Шави е готов да работи с него и занапред, но поне засега уругваецът не дава ясни сигнали, че ще удължи своя договор, изтичащ на 30 юни 2023 година.